Thursday, July 28, 2011

pembersihan rumah

hahaha.. dasar pemalas.. lepas sebulan berpindah baru laaa membersihkan rumah.. weee..

masa baru2 pindah dah upah rm150 org tok cuci rumah.. tapi biase la kan, kalo org lain yg cuci rumah kita mesti tak perfect.. masih ade lagik habuk2 simen berlapis atas lantai marbel.. maybe die balun jek mop yang dah berkarah dari atas smp bawah tanpa celop2 lam air..

si tuan rumah yg dari azali mmg dilahirkan 'rajin' pon buat tak endah jek.. rase 'selesa' jek berpijak d atas lantai yg berlapisan habuk nipis.. haha..

smlm.. sbb dah mogok 3 ari tak buat ape2 ke atas rumah baru itu.. akibat mood swing mcm ribot taufan.. diri ini merajinkan anggota tubuh nye tok sapu.. dari tingkat atas sampai tingkat bawah.. dari sume bilik.. dan mop lantai2 yang kelihatan di pandangan mata.. serta basuh toilet yang d gunakan oleh diri sendiri.. encik somi takkan basuh toilet tu sbb die gune toilet lain.. perokok tegar harus guna toilet lain.. wahaha..

hasilnye.. satu kepuasan yang amat mendalam serta juraian peloh yang amat boleh di perah2..

tapik ade satu mende tak puas ati.. tak tercapai tangan ku nak sapu sawang2 yang bergantungan kat sudut2 ujung dinding tangga.. ade sesape boleh bagi tau camne kita nak sapu sawang kat siling di atas tangga yang paling bawah? (haha kompom pening bace soklan ni)

maybe ini aa hikmah lelaki dilahirkan utk pompuan dan vice versa.. hidop berumah tangga tolong menolong.. apeee yang penting.. kerjaaaa sama... wonderpet wonderpet kami datang.. membantu anda yang dalam kesusahan.. kami tak besar dan kami tak kuat bila bekerja sama sume jadik mudah.. heyyyy wonderpet!! part2 yang tinggi2 yg si is3 tak pat capai somi kne aa tolong mane yang terdaya.. kan kan kan...

1 comment:

  1. selamat menunaikan ibadah puasa,
    semoga ibadah puasa pada kali ini lebih baik dari sebelumnya,
    Kejarlah pahala yang berlipat kali ganda yang telah dijanjikan oleh Allah SWT..:)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails