Sunday, May 29, 2011

renovate rumah: plaster siling ngan wiring rumah



iklan.. wazeen hadeef adik kak aleya dah besor.. ensem mcm korean boy.. wiwiittt..

untuk plaster siling skalik ngan wiring skalik ngan surow pasang itu ini sume kami pilih asif.. asif ni bangla.. kawen ngan melayu.. Asif yg sgt kecow.. sgt tak sabo2.. laju jek buat kerja.. kenal si asif ni time aku tgh g tgk rumah tu sorang2.. pastu nak balik da die dtg.. ajak tgk rumah yg die buat.. seram gak sebab sorang2kn.. tapi nmpk mcm baik jek gua pon ikot jek la.. tgk die buat plaster siling umah owang tu cun giler.. siap ade lampu kat lobang tu sume... bawak laki ai jmp.. tanpa pikir pnjng ktrg pon nak jugak yg same ngan rumah jiran tu.. hehe tiru.. hehe..

ni lah gambar umah jiran.. hehe cantikkan lampu die..



suke sbb simple.. the cornish tak gelabah2.. pastu ade satu ruang jek yg merangkumi ruang tamu ngan dining hall.. so takde aa renyah2 nmpak 2 bahagian kecik kat ruang yg sempit kan.. ehhe..


inilah hasilnye.. simple square.. suka! kipas tu brand rubine.. rm 250 jek.. warranty 10 tawon.. beli kat avalon puchong..


siap ade ruang tok cicak semunyik.. saje nak bela cicak bnyk2.. haha.. nnt i update gambo yg da pasang lampu ye.. hihiks..


asif ni buat wiring pon kemas.. sgt kemas.. harga sgt murah.. main lumpsum2 jek satu bilik 3 point.. kalo kontraktor lain die kire satu point harga lain2.. huhu.. nak bayar asif ni lambat pon takde hal la. boleh bincang aa.. suka!.. siap leh suro pasang cermin lam toilet padahal takde kaitan ngan wiring.. hahaha.. laki ai mmg suke mempergunakan..




21 comments:

  1. best nyer dilot dh ada rumah sndiri~!

    ReplyDelete
  2. hihi.. biase2 jek.. tapik pokai wooo.. takde duit cume ade ahrta jek :(

    ReplyDelete
  3. salam, bole tak share total cost for wiring, plaster ceiling and grill how much yer? sya tgh survey utk masuk umah bru bln ni... Thanks..

    ReplyDelete
  4. ai idayu.. emm

    wiring sume skalik ngan pasang kipas pasang cermin ape bagai sume kitorang soh dak asif tu bwat = rm 1500 aa lebey kurang

    plaster ceiling yg simple dan suweet tu rm 2400

    gerill yg saye tak berape suke die pny finishing tu + extend dapo belakang tapi tak extend sgt tu sbb tak mampu nak extend bebetol = rm 8200

    haaa lebeh kurang camni aa harge die..

    ReplyDelete
  5. 8200 tu utk extend + grill ke?

    ReplyDelete
  6. iyo2.. murahkan.. gambo boleh tgk kat sini http://little-smaller.blogspot.com/2011/06/renovate-rumah-lampu-grill-extend-dapo.html

    ReplyDelete
  7. Salam...sy berminat la dgn plaster ceiling awak...xklusif+murah la sy rase...insyaAllah hjg thn nie sy masuk rumah baru..ngat nak mintak la no contact asif tu...boley?just email sy no die..nk try tnye...idayu@imr.gov.my..tq

    ReplyDelete
  8. salam.. nak mntak no kontraktor PC tu la.. sy pon tgh survey nk bt kat rmh br.. =)
    emel sy: cengkerik04@gmail.com tqvm..

    ReplyDelete
  9. Salam bole bg no kontraktor tu.. email qeershaqaiser@gmail.com
    Thanks

    ReplyDelete
  10. Assalam, rumah awak ni kat mana ek? Boleh bagi no kontraktor plaster ceiling di email saya..nurulain2@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikun...nak mintak no contractor wiring bleh? nhrodzi@yahoo.com
    Thank you sangat2 ye..

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum dear..bleh ke share no contractor wiring? :) nhrodzi@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. Salam boleh emel no..hairinazmi@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. hai....boleh bagi no asif...email saya...annyss79@gmail.com

    ReplyDelete
  15. Rumah u squarefeet brape ye?i suka la u punye patern kornis mcm tu.bape kos utk kornis saje..i bru dpt kunci rumah neh...nak survey2 harga..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. 20x65.. sqft xingat.. 1300 kot.. rm3k tahun 2011

      Delete
  16. Salam fara...boleh tak bagi no asif...email azharjpps@yahoo.com..tq

    ReplyDelete
  17. bg no kontraktor utk buat cornish..area mane ni ye? cikmimiey@gmail.com

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails