Tuesday, January 4, 2011

penyakit pejam mata

wat the? penyakit bejangket zaman baru ke ape? hoho .. sbnrnye penyakit cepat ngantok.. tatau lah knape.. pkol 9 jek ngantok.. pkol 9 jek tak leh bukak mate.. pkol 9 mlm jek dah berdengkor.. nak tgk tv pon tak pat.. adehh.. rimas tol..

seriously..mata mcm kne gam!

hoh tgh menaip ni pon mata tepejam?? LOL!!

bile tny encik gugel, tak bnyk plak jawapan yg die bg.. kedekot tol ler encik gugel dlm bab2 ngantok ni..

ade 1 artikel indon die ckp sbb makan makanan berminyak, makan gula dan tak makan buah yg fresh..

mkn minyak tu sbb darah merah dah kne selapot ngan minyak mnybabkan oksigen tak sepenohnye berfungsi..

mkn gula plak sbb.. emm lupo lak.. oo gula akan betukar jadik insulin dan dsimpan dalam otot dan hati.. tapi kalo banyak2 lebih, akan simpan kat lemak YUK!!

tak mkn buah mnybabkan metabolisma menurun.., aaa ngantok nyehhhh....

kne elak mende3 ni spy lebih betenaga dan besemangat!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails