Monday, October 18, 2010

eateries to list calories content of all foods

UK government proposed that all eateries to list the calories content of all of the foods they sell (Slimming Solution, Aug 2010).. wahhh best nyehhh kalau implemented.. senang laa owang yg nak get slim tu choose their calorie intake daily.. senang nak decide nak mkn ape dan congak jumlah calorie yg dah consume.. aaa rase nak pindah ke UK.. bleh slalu g France.. next pecutian idaman kan kat paris.. huhu dekat dah tu.. aa gembira nyeh..

ceh mcm da nak nek flight esok jek bunyik.. haha

rini sgt kenyang ok.. mkn sgt banyk.. let me list out wat i've consumed today..

breakfast @ 8:30 - nasik lemak tasedap sgt + teh
lunch @ 1:00 - nasik, ayam masak lemak, ikan kicap, udang sayor
tea break @ 3:00 - minum teh jek tak lalu makan sandwich ngan mee goren.. kepala sakit
dinner @ 8:30 - the manhattan fish market @ alamanda: seafood platter for 2 + air oreo blanded
supper @ 9:45 - cake ice cream bedday hubby 2-3 potong

mati lah nak exercise nak buang sume calories yg menebal d peyot muncit... haa tensennnn...

niway.. menyempat nak wish hepi bedday to my hubby.. lep u beby!! and ni ah kek yg ktrg sental kat manhattan.. coklat cip ice cream cake.. thanks yanti bg info kat mne nak beli kek.. hiks..

THE CAKE!

THE BEDDAY BOY :p

the ice cream yg tersemunyik dalam kek.. nyum2.. sodap!

6 comments:

  1. haah produk makanan kat uk ni memang ade dinyatakan kalorinya.. yang penting, dapat tahan nafsu makan or tak.. khas buat ummi sendiri la.. hehe.. even dah nyata kalori nya, kalo dah sedap, selamba je ngap manyak2.. huhu.. displinnnnnn... takde...kekek

    ReplyDelete
  2. ummi kat UK skang? hehe at least ade some guide kan klo letak jumlah calorie.. ni kat sni bantai jek makan ape2 kat kedai.. haha

    ReplyDelete
  3. happy bday incik ijad.. huhuhu...
    dlot.. kalu malas exercise kene jaga makan.. kalu malas jaga makan makin tem-pam nnt heheehe.. anyway kek eskrem tu mmg nampak sedap.. aku pn tk tahan.. ngeh3

    ReplyDelete
  4. haha.. kek itu tak sesedap mne pon.. ade kek yg lagik sedap.. mahal sajek.. :D

    ReplyDelete
  5. lot abis ke x kek tu mkn berdua je... kalau x abis hulur2 kt org di cni sket...

    ReplyDelete
  6. abis aa.. haha... ijad sgt suke.. aku siap balik tgh ari nak mkn kek saje.. haha sengal..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails