Saturday, October 23, 2010

bejalan2 d pagi saturday

rini hubby kesayangan kene keje.. maka is3 yg tgh tensen takmo tinggal sorang2 kat umah maka gatal2 nak ikot hubby g keje.. ktrg kuo umah kol 9.. amek hubby's colleague kat bintang (yg skang dah jadik giant! x best!) dulu pastu tros g ptjy sbb akak tu dah mkn.. pas anta beliau ke opis, ktrg nak g makan kat bangi.. lalu aa kat bulatan beso tu sbb pintu blkg opis tutop.. da nak dekat ngan simpang 4 yg alamanda tu.. aku da nmpk lampu merah.. pastu aku nmpk moto.. pastu aku nmpak bus.. pastu aku ckp "eh knape moto tu tak berenti??"... pastu tetibe dengo "srreeeeetttttt" (bunyik brek moto) "bummmmmm" bedentum... eksiden!

contoh bas yg d langgar d tepi nye

contoh moto yg melanggar sisi bus..

moto tu langgo lampu merah pas 1 saat die jadik merah.. bus tu plak dr simpang blh kiri da jln sbb lampu die da ijo.. bas tu da jalan separuh dah moto tu tak perasan agak nye teros langgo offside of the bus.. mcm tgk kat muvie adegan petembungan yg di slow motion kan.. 1st time aku tgk eksiden exactly before my eyes.. seram.. ngeri.. gigil.. lapo (?? x sarapan lgik mmg a :p)..

crash config.. yg kete tu kete kami..

pastu sbb kete ktrg adelah same lane ngan moto dan kitrg owang paling depan skalik.. my hubby pon betindak hero tolong mangse kemalangan.. cino yg maybe baru balik dr keje kat tmpt yg pakai safety vest dan topi keselamatan.. mungkin die terlalu penat dan tros ride his moto.. die mcm tak begerak at first (cuak die mati jek..) pastu die gerak tros owang ramai (3 org temasok hubby) tebalik telentang kan die.. darah kuo dr idong dan mulot.. die sedo.. hubby tny name die sbb tanak die tido (mcm lam TV tu).. pastu polis pon dtg.. ktrg tunggu smp ambulance dtg (which is took about 15 minits).. bru aa ktrg gerak ke bangi..

sementara tunggu ambulance, aku (sbgai pegawai MIROS) bebual ngan passerby (pegawai pebadanan putajaya).. beliau tgh nak soh kawan die cek CCTV yg installed kat tepik lite tu.. pebincangan mengenai keselamatan jlnraya pon bemula :p.. POYO!!

dan pasni aku da tanak tgk eksiden depan mata lagik.. cukup aa skalik.. seb bek bukan eksiden frontal bus-nearside moto.. boleh meragot nyawe kalo itu tejadik.. nauzubillah..

Notakaki: sorry memandangkan aku lapo dan gigil, maka aku tak amek gambo d tempat kejadian.. maka aku pon curik jek kat gugel imej ye.. sorry..

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails