Monday, September 10, 2012

List Klinik 3D Scan Area Bangi, Kajang, Putrajaya

@ 29 weeks baru dok sebok dok menalipon sume klinik berdekatan yg offer 3D/4D Detail Scan.. malangnye, most of the sonographer ataupon specialist tgh bercuti.. sadis sadis.. tapi buat jugak laa appointment.. berikut adalah senarai Klinik2 yang dah di call beserta harga untuk rujukan baby no 2 nnt.. hiks..

1. Kajang Plaza Medical Centre, Kajang, tel: 03-8739 7077, harga: RM 70 termasuk consultation..

2. Klinik Maria Alamanda, Putrajaya, tel: 03-8861 3444, harga: RM 200

3. An-nur Specialist Hospital, Bangi, tel: 03-8926 6060, harga RM 200

4. Az-zahrah Islamic Medical Centre, Bangi, tel: 03-8925 2525, harga: RM 200

5. Klinik Mediviron, Seksyen 7, Bangi, tel: 03-8925 2464, harga: RM 100 + consultation

6. Klinik Pusat Rawatan Mesra, Serdang, tel: 03-8945 9485, harga: tak tanye sbb sonographer bercuti oversea 2 minggu..

7. 3D 4D scan Malaysia, Klinik berubah2 ikut lokasi dan jadual (klik link), tel: 0176202933, harga: tatanye sbb tak call pon sbb sonographer die mcm bukan Muslim..

Finally, ktrg (mommy deddy) decide pergi ke KPMC Kajang.. atas reason appointment paling awal boleh bwat next week.. klinik lain sume not available.. pastu ofkos laa atas sebab kos nye yang paling murah.. hohoho..

Hopefully, 18hb 9 ni, baby tak malu2 nak tunjuk segala2 nye kat mummy ngan deddy ye sayang.. Pastu 18hb 11, baby laju2 dengan tak sakit nye, dengan bukaan kecik tanpa perlu jahit pon, kuo dari perot mummy ye..



EDITED (11/9/12): Petang smlm Mediviron Sek 7 Bangi call bgtau sonographer available today around 11 to noon.. sebab terlalu tak sabo, kami tuko plan buat 3D/4D Scan kat Mediviron jek la.. Babai KPMC.. kita takde jodoh bersame :D..


2 comments:

  1. Babe.. thanks for this info. i mmg tgh cari clinic lain yg boleh 4d scan. my every month appointment mmg kt kpmc tp doc o&g yg i amik tuh xda 4d scan. ada sorang o&g lelaki ni je ada machine 4d kat kpmc.

    ReplyDelete
  2. Babe.. thanks for this info. i mmg tgh cari clinic lain yg boleh 4d scan. my every month appointment mmg kt kpmc tp doc o&g yg i amik tuh xda 4d scan. ada sorang o&g lelaki ni je ada machine 4d kat kpmc.

    ReplyDelete