Sunday, May 29, 2011

renovate rumah: pemasangan kabinet dapur

umah kami bersize 20' x 65'.. keluasan lot 121 meter square.. keluasan built up around 1300ft square..

story arini nak fokus bab renovate dapur.. dapur kecik jek dalam lingkungan 10' x 12'.. so kabinet dapur tak boleh la nak buat besar2.. gempak2.. tapi yg simple2 jek.. mmg konsep rumah simple jek pon.. tak suke jurai2 bnyk sgt..

dapur ni dah bnyk jugak laa kitorang panggel kontraktor.. mintak pendapat dan pandangan.. ade yg dengor jek idea kami dan cakap.. ok boleh2 pastu teros bagi harga ribu2.. ade yg bg pendapat utk kurangkan kos dan nmpk lebih kemas..

dan abg nazli dr hasrin niaga enterprise ni mmg paling terbaek la.. reason being, die ni senang di bawak berbincang.. dengar pendapat kami dan bg banyak input.. input dr segi nak bg kitorang kurangkan kos ngan bg mudah operate the kitchen.. sgt suke..

untuk kitchen kabinet ni, kami nak buat smp bumbung.. takmo ade ruang atas kabinet tok simpan sawang2.. so harga mmg sgt mahal kalo buat dr bawah smp atas.. ade kontractor yg cadangkan tok kurangkan kos kami lebih elok pasang plaster siling utk rendah kan siling then buat dapur.. pikir2 btol jugak.. kurang dalam 4 ribu jugak la.. pastu nak guna hood yg ade hose ke luar tu.. tapi abg nazli ckp tak yah.. guna jek yg simple tu.. murah sket.. hhuhuhu.. mmg pon.. jimat laaa dalam 600.. wee suke...

so sape2 yg nak guna khidmat abg nazli ni meh aaa... mintak kontek number dr saye.. mne tau dapat kurang bnykkkkkk lagik kan.. weee... finishing die pon kemas sgt.. suka!

table top konkrit ok..mmg tahan compared to solid surface or what not


da siap pasang sume.. tinggi kan kitchen cabinet i.. suka! bnyk barang boleh simpan.. suka!

siap skalik ngan counter bar.. hihi.. nak kne beli kusi brekpes tu.. curik kat miros jek la kan.. haha

kat kaunter bar pona de kabinet.. pasni kne beli banyak2 tupperware la.. hihi

9 comments:

  1. cost utk kabinet ni.. smp siling tu.. rm 7200.. skalik ngan caounter table tu..

    ReplyDelete
  2. salam..

    bole bg tak no contractor utk kitchen cabinet ngan extend belakang tu...ni emel sy..akmar_nurul@yahoo.com...tq...

    ReplyDelete
  3. Salam boleh kasi sy no kontractor yg u buat renovation n KC ni serta yg buat wiring skali yea. emel sy : shafiza8828@yahoo.com tq :)

    ReplyDelete
  4. Hi Dilot,
    Seronok tgk awak renovate rumah ni..Boleh saya tau quoation buat KC skali ngan table top konkrit tu tak?
    Nak tau jugk alamat n hp no kontraktor yg buat ni..Thks dear!
    Email ke saya nettoash@gmail.com

    ReplyDelete
  5. U olz.. shafiza ngan netto.. mcm dah tade simpan laa no contact abg2 tu sume adoi..

    ReplyDelete
  6. salam kenal ..
    dapur cantik sangat..berkenan..boleh tak nak minta alamat and no kontraktor yang buat KC umah awak..nanti saya email awak..

    ReplyDelete
  7. saya pon buat cabinet dapo ngn en nasrin ni..mtk quote dr 4 kedai..rega dia paling cuns..buat kemas..ni tgh simpan duit nk buat gobok plk..

    ReplyDelete
  8. If you've noticed a sudden massive hair loss,
    infections, too much vitamin A, blood thinners,
    medicines, and birth control pills and many
    more. Surprisingly the light did hair loss at 17 treatment not cause cancer in any of the hair loss solution.
    One of the best hair loss prevention solution in the market.


    Here is my web page: hair loss in women

    ReplyDelete